Brottsofferjouren

Som du hör på namnet så är brottsofferjouren en jour de som är offer till brott kan ringa in till. Det är allt för många i dagens samhälle som blir utsatta för brott, och allt för många som där med får problem resten av sina liv. De personerna som har blivit utsatta för ett brott och vill ha någon att prata med och exempelvis få hjälp med det, kan ringa in till brottsofferjouren.

Till för att hjälpa utsatta

Exempel på brott som kan resultera i att offren ringer in till brottsofferjouren är våld, hot eller tar något som du äger. Detta kan ge otroliga problem för vissa, beroende på hur grovt brottet är. Vissa kommer inte ens över vissa brott de har blivit utsatta för, men brottsofferjouren är där för att försöka hjälpa alla så gott de går.

Brottsofferjouren finns inte bara för att få stöd och hjälp när man har blivit utsatt för något slags kriminellt brott. Det finns även för att hjälpa till med utredning och hur du ska gå till väga för att kunna anmäla brottet och göra det rätt för dig. Brottsofferjouren har kontakter och är även utbildade och vet hur rättssystemet fungerar. Det kan vara till en otroligt bra hjälp när du som exempelvis har blivit utsatt för ett brott är i chock, besvärad och mår dåligt, även behöver hjälp att göra en anmälan inom kort.

logotyp_boj_brottsofferjouren_tel

Gratis att ringa jouren

Det som även är bra med brottsofferjouren, förutom det du har läst ovan, är att det är helt gratis att ringa in till dem, oberoende på vad du har för abonnemang eller kontokort. Det har precis samma förutsättningar som larmcentralen och andra telefonnummer som är viktiga. Brottsofferjouren finns över hela Sverige, utspritt i olika landskap, län, kommuner och städer. Du kopplas automatiskt till närmaste central när du ringer, då telefonen känner av din position och vart ifrån du ringer.

Mer info på hemsidan

Du som intresserar dig av detta eller är i samma situation som många andra utsatta kan enkelt gå in på brottsofferjourens hemsida. Där kan du läsa om andra som har blivit oskyldiga offer i ett brott, eller allmän hjälp. Du som har blivit utsatt kan även skicka in vad du har blivit utsatt och varit med om, samt vad du vill ha hjälp med. Du får givetvis svar inom kort och du kan dessutom välja att vara anonym. Väljer du att inte vara anonym ska du veta att ingen utomstående kommer kunna se att det är du som har skrivit det eller på något sätt få reda på att just du har skickat in något till brottsofferjouren. Detta är givetvis ett känsligt ämne som många har svårt att hantera och över huvud taget ta tag i, men det är otroligt viktigt, inte minst för en själv. Därför är det bra att brottsofferjouren finns då du kan vara anonym och o anonym, samt ringa och maila in. Du kan på vilket sätt du vill, ta kontakt med jouren när du vill och få den hjälp du behöver utan några kostnader. Detta är för att skapa en trygghet.