Tjejjouren

Tjejjouren.se är en hemsida där du som tjej kommer kunna hitta stöd och hjälp. det riktar sig till alla från unga tjejer till äldre kvinnor. Det de vill är att det ska blir lättare för unga tjejer framförallt att nå en tjejjour och få hjälp med de problemen de söker hjälp för. Tjejjouren har inget kommersiellt syfte utan deras ända mål är att nå ut till så många tjejer som möjligt och stödja samt peppa dem. Dessutom vill de att tjejjouren.se ska vara en plats dit många tjejer och kvinnor i olika åldrar kan söka sig om de har något de funderar över eller är utsatta på ett eller annat sätt. Hemsidan och forumet ska vara en trygg plats som rustar unga tjejer i dessa ojämställda samhälle.

folderfront_jpg_13547

Vänder sig främst till tjejer mellan 12-20

Först och främst vänder sig tjejjouren.se till tjejer i åldrarna 12-20, men är du äldre eller yngre kan även du få hjälp och svar på dina frågor och funderingar. De vänder sig även till dig som är anhörig till en tjej i åldrarna du läste ovanför, exempelvis en förälder.

Vill nu ut till landets alla ungdomar och tjejer

Som du läste tidigare så jobbar tjejjouren med att nå ut till landets alla ungdomar och tjejer. Detta gör de genom deras hemsidan bland annat, men även genom att besöka olika samlingsplatser för ungdomar. Tjejjouren har även andra projekt förutom att endast nå ut till ungdomar genom att besöka skolor och andra stället, utan de har även startat en databas. Det är faktadatabas som heter Tjejguiden där tjejer kan gå in och läsa om allt som har med dem att göra. Exempelvis kan man som tjej läsa allt ifrån vänskap, kärlek, misshandel, ätstörningar, sorg, sexuella frågor och massvis med annat som rör ens tankar och funderingar. Det kan även vara saker som man blivit utsatt för och behöver hjälp att komma över det.

En av de större sidorna

Just nu finns det relativt många sådana sidor på nätet eftersom samhället jobbar för ett mer jämställt samhälle. Tjejjouren är en av de större sidorna som har många besökare vilket i sin tur betyder att informationen på hemsidan är uppskattat och kommer i de flesta fall till användning. Du som ung tjej kan bland annat läsa om det ovanstående men du kan även besöka den så kallade frågelådan, där du skickar in en fråga som du exempelvis inte har hittat svar på i texterna. Sedan får du svar på den inom kort av någon som arbetar på tjejjouren runt om i landet. Tjejjouren har även en blogg man kan gå in och läsa då unge tjejer skriver inlägg, antingen anonymt eller o anonymt. Du som läser bloggen kan säkert känna igen dig i vissa saker vilket kan vara till en stor trygghet och bekräftelse att man inte är så annorlunda som man i många fall kan tro. Som du säkert förstår så är detta en perfekt sida till tonårstjejer och andra unga tjejer som stöter på problem i vardagen. Det kan vara allt från funderingar till allvarliga problem, vissa mer mer vanliga än andra men en sak som kan vara skönt är att veta att man inte är själv och att det finns hjälp att få.

feet-girls-1386196_1920